Siru Mobile grundades 2011 och är en betalningsplattform i Finland som erbjuder kunderna enkla och praktiska lösningar för att köpa produkter och tjänster med sina mobiltelefoner. Siru fungerar för närvarande i Finland, Sverige och Storbritannien.

Man behöver inte ladda ner en app då Siru Mobile fungerar i webbläsaren. Företaget har sitt huvudkontor i Helsingfors med lokal närvaro i tre andra länder.

Hur fungerar Siru Mobile?

Siru Mobile erbjuder sina kunder möjligheten att kunna betala på faktura via sin mobil. Allt du behöver för att använda tjänsten på någon av de tillgängliga e-handelsplattformarna är en mobiltelefon och ett abonnemang.

Den största fördelen är att du slipper gå igenom någon registrering i förväg. Du behöver inte komma ihåg några inloggningsuppgifter vilket gör hela betalningsprocessen ännu enklare och okomplicerat.

I vilka länder är Siru Mobile tillgängligt idag?

Siru Mobile har sitt huvudkontor i Helsingfors och har hittills lyckats starta verksamheter i Finland, Sverige och Storbritannien. Företaget är inriktat på att expandera till nya marknader i Europa och Asien, men för närvarande är det bara brittiska och nordiska kunder som kan utnyttja fördelen med enkla och säkra mobilbetalningar när du är på språng.

T-Mobile, Vodafone, Orange, DNA, Elisa och Telia är bara några av de mobiloperatörer som har samarbetat med tjänsten. Listan inkluderar de mest populära operatörerna i Norden och Storbritannien, vilket innebär att de flesta mobilanvändare i dessa länder också kan göra betalningar via Siru.

Insättningsgränser för Siru Mobile-betalningar?

Den största nackdelen när det gäller betalningar/insättningar via Siru Mobile är gränser de har för olika kunder beroende på var du bor. När du väl har nått din gräns måste du vänta i 30 dagar innan du kan sätta in pengar igen via Siru. Kunder som kommer från Sverige har en insättningsgräns på 1500kr per dygn och 4500kr per månad.

Den absolut största kunden Siru Mobile har är casinospelarna. Även om dessa insättningsgränser de har passar de flesta spelarna så är de inte tillräckliga för de stora spelarna som sätter in eller tar ut mycket större belopp än vad som är tillåtet via Siru Mobile.

Vad är MySiru och Siru Wallet?

Bortsett från Siru Mobile-betalningstjänsten, erbjuder företaget också två andra tjänster, nämligen MySiru och Siru Wallet. MySiru är egentligen bara en portal för Siru Mobile-betaltjänster där du kan logga in och få en fullständig överblick över alla dina transaktioner och gränser.

När det gäller Siru Wallet så är det en dedikerad e-plånbokstjänst som fungerar som alla andra kända e-plånbokstjänster så som PayPal, Skrill och Neteller. Det är en fri tjänst som fungerar på både dator och mobiltelefoner. Insättningen görs genom att ringa ett nummer och pengarna kan användas på alla sajter som stödjer Siru Mobile betalningstjänst. Det ska dock tilläggas att denna tjänst är bara tillgänglig i de Nordiska länder.

Avgifter

Transaktionsavgiften varierar beroende på produkten i fråga, liksom plattformen där du betalar med hjälp av Siru Mobile. Även om dessa avgifter brukar vara låga är det viktigt att tittar noga på det totala priset innan du sätter in pengar eller köper en vara med Siru Mobile. Transaktionsavgifter kommer att visas tydligt innan du avslutar ditt köp eller insättning.