Den allra största fördelen med blancolån är att man som privatperson har möjligheten att få låna pengar relativt snabbt utan att man behöver sätta något i så kallad säkerhet. Men det innebär också att banken som lånar ut pengarna till dig tar en mycket större risk. Om du t.ex, av någon anledning, inte skulle kunna återbetala pengarna i framtiden så kan det uppstå problem.

På grund av detta så kanske det hade känts skönt att ha något att luta sig tillbaka mot om något oväntat skulle ske som påverkar din ekonomi ? Lösningen heter låneskydd. Ett så kallat låneskydd fungerar precis likadant som en vanlig försäkring kan man säga. Skulle något oförutsägbart inträffa som påverkar din ekonomi negativt på så sätt att du inte längre skulle ha möjligheten att betala tillbaka ditt lån så går låneskyddet automatiskt in och hjälper dig.

blancola%cc%8an

Det fungerar alltså först och främst som en tilläggsförsäkring på ditt lån men också som en trygghet både för dig och lånegivaren. Är man i den så kallade “gråa zonen” (om banken inte riktigt är säkra på om dem ska godkänna din låneförfrågan eller inte) så kan ett låneskydd vara den avgörande faktorn.

Om du är det minsta osäker på hur det kommer att bli i framtiden med t.ex inkomster så rekommenderar jag att teckna ett låneskydd. Givetvis kostar en sådan försäkring en liten slant men det kommer att kännas tryggt.

Via Låna pengar info se kan du se vilka lånegivare har lägsta räntor för blancolån och även läsa olika råd och tips om hur du sparar pengar genom att välja rätt lånegivare.

Ligg alltid ett steg före

När det gäller dagens jobbsituation så kan man nästan aldrig känna sig säker. Har man en fast anställning på ett företag så är det ganska solklart att man känner sig 100% säker. Resonemanget, “jag kan inte få sparken” känner nog många igen sig i. Men det finns ju faktiskt en hel del andra saker som kan hända förutom det jag nämde ovan.

Det allra värsta, när man precis har tagit t.ex ett blancolån, är att man:

1. Får en allvarlig sjukdom så att man inte längre kan utföra sina nuvarande arbetsuppgifter. Då får man antingen sluta jobba eller gå ner på en deltidstjänst. Det kommer garanterat att påverka din ekonomi. I värsta fall blir du även förtidspensionerad…

2. Om du t.ex lånar pengar tillsammans med en partner eller familjemedlem och/han dör. Banken har då räknat ut återbetalningsförmågan på 2 personer och nu är det bara du själv kvar som ska beta av hela lånet. Kan bli riktigt tufft! Men givetvis kommer banken att försöka lägga om lånet så att det passar dig och din ekonomiska situation bättre.

3. Du är med om en olycka som gör att du inte längre kan fortsätta arbeta på din arbetsplats.

Som du förstår så kan allt hända, man bör vara beredd på detta mesta. Ett låneskydd är därför en riktigt bra investering som hjälper dig om det skulle bli tuffa tider.