Internet lån kan vara både privatlån (jämför banklån på länken) och snabblån. Det vanligaste är att man syftar på snabblån eller smslån. Denna site tar i huvudsak upp privatlån, det vill säga lite större lån som man kan ha lång amorteringstid på. Snabblån eller sms-lån är bra då man behöver pengar snabbt och bara under en kort begränsad period, vill man låna pengar under en lång period ska man välja privatlån.

Skillnader mellan olika sorters internet lån
Med ett internet lån menas att man gör sin ansökan online och man får svar via mobiltelefon om det gäller smslån och snabblån, med dessa lån behöver du aldrig skriva under låneansökan, du bara godkänner via sms. Med ett privatlån gör du ansökan online, men sedan kommer lånehandlingarna postas till dig som du ska skriva under och posta tillbaka, sen får du lånet utbetalt och därmed är privatlån långsammare, men man kan kalla det internet lån eftersom själva ansökningsprocessen görs online.

Att tänka på med internet lån

Det är bra att tänka på hur snabbt du behöver pengarna, måste du ha pengarna omgående så är det inte så mycket att välja på att du ska ta ett snabblån. Men om du kan planera ditt lån mer så är ett privatlån att föredra. Med internet lån har det i alla fall blivit enklare och snabbare att ansöka banklån.

Fördelar med internet lån
Den största fördelen med internet lån är att du enkelt kan jämföra alla banklån som finns på marknaden på en jämförelsesite som denna och utifrån det söka det lån som passar dig bäst och har låga räntor. Du kan även anlita en låneförmedlare som helt kostnadsfritt gör ditt jämförelsejobb och tar fram de billigaste lånen. En annan fördel med internet lån är du får bättre kontroll över ditt banklån då du kan se all information online och det är den senaste information. Med internet lån blir det även billigare att låna eftersom det blir billigare för bankerna att hantera lånen.