Att ta ett smslån är inget skämmas över, nästan alla personer hamnar förr eller senare i en situation då pengarna inte räcker till riktigt. Ifall man har tur så finns det föräldrar eller polare som du kan låna pengar av när det behövs. När den möjligheten inte finns så är det skönt att veta att man kan ansöka om smslån.

Det finns massvis olika lånebolag som tillhandahåller smslån vilket gör det svårare att hitta lånet som passar just dig allra bäst. Dock finns det jämförelsesajter, som t.ex http://smålånonline.se/, som hjälper dig med just detta, nämligen att finna det smslån som passar just dig allra bäst. Du väljer de lånesummor och tider du är intresserad av så får du fram en lista på de kreditgivare som erbjuder smslån inom dina preferenser. Kostnader för varje smslån ska synas tydligt omedelbart.

ta ett smslån

Det finns även en ruta som du kan markera för att det bara ska visas lån med betalningsanmärkning, alltså smslån du kan ta även ifall du har tidigare betalningsanmärkningar.

Vanligen har smslån en återbetalningstid på 30 dagar och summan är mellan 1000 – 20000 kronor. Vissa kreditgivare har bestämda lånetider för varje lånebelopp medan vissa låter dig välja själv.

Hur får man ett smslån?

När du hittat den kreditgivare som passar dig bäst så kan du antigen klicka på deras logga eller på Ansök-knappen. Detta gör att du hamnar på deras hemsida. Hur du sedan går tillväga för att ta ett smslån beror på vilket låneinstitut du väljer.

Det vanliga är att man skapar ett konto först. Efter det måste du skicka in en låneansökan som bland annat brukar innehålla bankuppgifter och personuppgifter. Låneansökningarna godkänns under låneföretagets öppettider. När din ansökan godkänts så utbetalas ditt smslån.

Tiden innan du har ditt smslån tillgängligt på kontot skiljer sig beroende på vilken bank du samt kreditgivaren använder sig av. Om ni nyttjar samma bank så har du lånebeloppet på kontot efter bara några minuter. Ifall ni däremot nyttjar er av olika banker kan det ta upp till tre dagar.

Nästa gång du väljer att låna pengar av samma långivare så slipper du de första stegen i låneprocessen vilket förkortar tiden tills du får pengar oerhört.

Vad kan man använda smslån till?

Om man får en dyrare räkning och lönen räcker inte riktigt till så kan smslån hjälpa dig att undvika betalningsanmärkningar eftersom du får det snabbt och kan betala räkningen i tid. Ibland måste man ta smslån för andra tråkiga utgifter som reparationer eller sanering. En iPhone-skärm är dyr att byta ut och många av oss är väldigt beroende av vår mobil för att klara av både privatliv och jobb.

Vidare kan det bli ordentligt dyrt att laga bilen om den går sönder just när du har som minst pengar i plånboken. Att ta ett smslån för att fixa dessa föremål underlättar din vardag mycket.

Man kan också nyttja smslån för betydligt roligare saker!

Ibland dyker det upp roliga tillställningar som endast är tillgängliga under en kort tid. Exempel på detta är om din favoritartist spelar i Globen eller på någon festival i närheten.

Ett smidigt smslån gör det möjligt för dig att vara med på allt det roliga även ifall du väntar på lönen.