Många undar om det går att få ett kreditkort beviljat utan att banken eller finansinstitutet tar en kreditupplysning via UC (upplysningscentralen). Varför man vill undvika att upplysningscentralen granskar ens ekonomi kan variera. Vanligast är att man är rädd att man har eller kommer att få för många förfrågningar hos UC vilket kan påverka beslut negativt då det kan tolkas som att man är en person som söker och har många krediter vilket förståeligt nog kan få nya kreditgivare att dra öronen åt sig.

Om det här är din anledning så skulle jag nog bara avvakta med att söka kreditkort en period så att dina förfrågningar hos UC hopar sig. Om du inte kan vänta så är min rekommendation att du tar kontakt med banken personligen för att förklara varför din situation kräver att du har sökt krediter hos många aktörer samtidigt. det kan alltså handla om bolån, avbetalningsupplägg på olika varor etc.

Om du vill ha kreditkort utan UC för att du inte tror att din ekonomi inte tål en granskning av upplysningscentralen så är läget lite allvarligare. Möjligtvis är det så att du med en sådan ekonomi inte skall ha ett kreditkort just nu, utan istället försöka prdna upp din ekonomi innan du drar på dig ytterligare krediter. Men vem är jag att ta fram pekpinnen? Möjligtvis är det så att din ekonomi ser värre ut vid en UC än vad läget faktiskt är.

Vid ett sådant fall är det absolut läge att ta en diskussion med banken eller kreditinstitutet som du vänder dig till. Inget slår en personlig kontakt och även om du inte kan få kreditkort utan uc så har du i alla fall möjlighet att förklara varför din ekonomi ser ut som den gör.

Man får inte glömma bort att du som kund är attraktiv för kreditkorts företagen och om du bara kan ge en vettig förklaring till din ekonomiska siuation och samtidigt ingjuta förtroende hos kreditkortsföretaget så vill dom givetvis ha dig som kund eftersom du samtidigt är en värdefull inkomst källa för dem.

Så börja med att söka reda på vilka kreditkort du är intresserade av och ta sedan kontakt med dem innan det görs en UC för att slippa onödiga avslag som kan avhjälpas med ett enkelt telefonsamtal.

Lycka till med att fixa ditt kreditkort och ha sedan en trevlig sommar. Men kom ihåg att använda ditt kreditkort försiktigt så du inte behöver spendera hela hösten att betala tillbaka en trevlig sommar.