Tips för att få låg ränta
Det man alltid bör göra själv innan man lånar pengar är att gå igenom sin egen privatekonomi och se på vilka kostnader och inkomster man har varje månad. Detta gör att du kanske upptäcker kostnader som du kan undvika och på så sätt ha större möjligheter för större lån och kunna amortera mera. En fördel till med att ha koll på sin egen ekonomi är att du själv hamnar i ett bättre förhandlingsläge med banken.

Aviavgifter
De flesta långivarna tar ut aviavgifter när de skickar ut inbetalningskort för lånen. Men om du väljer autogiro slipper du denna avgift och de flesta bankerna erbjuder autogiro. Viktigt att tänka på då är att ha tillräckligt med pengar på kontot innan överföringen ska ske.

Lana Pengar

Uppläggningsavgifter
En del banker tar ut uppläggningsavgifter. Titta på deras villkor om de tar ut denna avgift och jämför med andra banker hur de gör. Har de ingen uppläggningsavgift men något högre ränta då får du räkna på vilket av alternativen som är bäst. Och vissa banker har högre uppläggningsavgift än andra så det kan vara värt att jämföra.

Det mest enkla sättet för att få billiga privatlån (du behöver bara utföra punkt 2)

  1. Besök en jämförelse site som jämför olika banklån så får du en överblick för vilka alternativ du har.
  2. Att anlita en låneförmedlare är det alternativ som ger lägst ränta och du behöver inte leta efter olika alternativ själv, du spar mycket tid, och dett är det enda steg du behöver göra.
  3. Det finns flera låneförmedlare i Sverige: Lendo, Freedom Finance och SevenDay är några av dem. Du kan läsa mer om dem och ansöka om lån gratis, enkelt och snabbt online.
  4. När du gjort din ansökan kommer låneförmedlaren kontakta dig med det lån som har den lägsta räntan, de skickar dig lånehandlingarna för underskrift och du behöver inte godkänna lånet om du inte vill ha det, du förbinder dig inte till något lån genom att bara ansöka, det är först när du skrivit under lånehandlingarna som du godkänner lånet.
  5. När du har accepterat och godkänt ett lån och skickat in lånehandlingarna med din underskrift kommer banken att sätta in pengarna på ditt bankkonto, det tar ungefär 3 dagar tills du har pengarna på ditt konto.

Här finner du två länkar för mer information om att låna pengar och privatlån
– Konsumentverket: informerar om saker att tänka på när du ska låna pengar
– Wikipedia: har fakta om privatlån

Det finns stora fördelar med de nya privatlånen då de är mycket flexiblare än gamla banklån och oftast kan man få lägre ränta om man byter ut de gamla lånen då bankerna vill ha dig som lånekund och då ser de till att sänkta räntan. Bankerna hjälper även till att lösa dina gamla banklån.

Om du har flera äldre lån så kan du ersätta alla dessa med ett nytt och på så sätt blir det inte bara billigare utan också enklare att hålla reda på dina lånekostnader och det blir lättare att hantera din/dina lånebetalningar. De nya privatlånen är även enklare och billigare att hantera om du skulle vilja lösa dessa i förtid, detta brukar inte kostnad något extra som det har gjort med de gamla banklånen.