Många är intresserade av att ta så kallade snabblån, men det är inte alla som vet exakt hur det går till. Därför har vi här satt ihop en del bra information om detta, så att du vet hur du ska gå tillväga om du vill ta ett snabblån.

Ansök via nätet eller per sms

Den första saken man måste ha klart för sig är att det finns två olika sätt att ansöka om snabblån på: För det första kan man skicka ett sms till det snabblåneföretag som man vill låna av, och skicka in sin låneansökan på så vis, och för det andra går det även att ansöka om lånet via låneföretagets hemsida, via särskilda formulär.

Vilka uppgifter behöver man då ange när man ansöker om ett snabblån?

ansöka om snabblån

De uppgifter som lånegivaren behöver för att kunna behandla din ansökan om snabblån är i regel:

  • Lånebeloppet som du vill låna
  • Ditt namn
  • Ditt personnummer
  • Samt vilken bankkonto du vill ha lånet utbetalt till om det blir beviljat.

Även andra uppgifter kan dock krävas, beroende på vem du väljer att låna av.

Att fundera på dessa saker redan innan man skickar in en ansökan är därför att rekommendera.

Hur snabbt får man svar på sin ansökan om snabblån?

Hos de allra flesta lånegivare får man svar på sin ansökan enbart inom ett par minuter. Räkna därför med att du vet om du kommer att få lånet eller inte, inom 15 minuter från att du ansökt.

Vilket företag ska man låna av?

Om du inte redan känner till ett snabblåneföretag som du tycker om och därför gärna vill låna av, rekommenderar vi att du använder en så kallad jämförelsetjänst för snabblån, som enkelt visar dig vilket det mest förmånliga snabblånet rent prismässigt är. Dessa jämförelsetjänster hittar man enkelt via nätets sökmotorer.