Att låna pengar utan en kreditupplysning eller med en betalningsanmärkning hör idag till vanligheterna men hur är det med lån utan fast inkomst? Att låna pengar när man inte har en fast inkomst kanske inte är det första man tänker på men behovet kan fortfarande uppstå och som tur är så är det fullt möjligt idag.

Även om antalet långivare som beviljar lån utan fast inkomst eller ingen inkomst alls är relativt låg finns dem ändå och det har aldrig varit lättare än nu att hitta dessa långivare. Med en stor mängd jämförelsesajter som tipsar om olika långivare som beviljar lån utan fast inkomst ska det inte vara några problem att hitta ett lån som passar dig.

Bland annat har du möjlighet att låna hos giganter som Ferratum och Monetti även om det är så att du i dagsläget inte har en fast lön. Självklart skall du tänka igenom ditt låntagande en extra gång när du inte har en fast inkomst, förmodligen är din ekonomi inte speciellt stark i detta läge och som vi alla är medvetna om kan det vara kostsamt att ta ett lån.

Hur du går tillväga

För att enklast hitta ett lån utan inkomst rekommenderar vi dig att använda dig utav en jämförelsesajt för lån. Egentligen kan man använda vilken jämförelsesajt som helst men det finns även sajter som specialiserar sig på långivare som inte har ett krav på fast inkomst eller något inkomstkrav överhuvudtaget.

Jämför smart

När du jämför olika lån utan fast lön vill du huvudsakligen jämföra de olika långivarnas krav på inkomst. Dessa krav står alltid skrivna, antingen på själva jämförelsesajten eller långivarens egna hemsida. Att föredra är de långivare som inte har angett något krav överhuvudtaget på inkomst eller en långivare som endast anger en specifik lägsta inkomst men inte ett krav på fast inkomst.

Se upp för dolda avgifter och oväntade kostnader

Dolda avgifter och oväntade kostnader är det sista man vill råka ut för oavsett vilken situation man befinner sig i när man ska låna pengar. Genom att läsa igenom lånevillkoren noggrant och se till så att långivaren är registrerad hos Finansinspektionen kan du med säkerhet veta att du inte kommer få några överraskningar.

Undvik kreditupplysningar från UC

Som det flesta säkerligen förstår ser det inte bra ut om man får en kreditupplysning på sig från UC för att man försöker låna pengar när man inte har en stabil ekonomi och en fast inkomst. Därför bör man alltid, i den mån som går, ta ett lån utan kreditupplysning från UC. På så sätt får du behålla din kreditvärdighet och dina möjligheter att ta framtida lån påverkas inte.