Välja rätt kort

Lika många banker som det finns, lika många kreditkort finns det att välja på, och fler. Det kan verka som att alla är likadana, men det skiljer oftast en hel del dem emellan. Därför är det viktigt att man ser över ens behov och tillgångar innan man bestämmer sig för vilket kreditkort som man vill ha.

Användningsområden

Något som man kan fråga sig är hur man kommer att använda kortet; köper man för det mesta saker på internet, reser man mycket och vill kunna betala utomlands, vill man ha en bra ränta?

Det är en del frågor som man ska fundera över, och som påverkar kortet som man sedan väljer. Huruvida kortets säkerhet är viktigt eller om räntan kommer i första plats. Om man går igenom detta först innan man bestämmer sig för ett kort så kommer man att vara nöjd med det sen. För ens betalkort är något som man kommer att använda i princip varje dag.

American Express

Eftersom varje individ har sin egen livsstil och sina egna behov så är det viktigt att ens betalkort kan motsvara detta. American Express har löst detta genom att ta fram diverse kort som alla har sina speciella egenskaper, på så sätt kan varje person hitta ett som passar in på just han eller hon. Beroende på om man reser mycket, shoppar mycket via internet osv. så kan man hitta ett kort som motsvarar ens behov.

Direkt via nätet

Man kan ansöka om betalkorten från American Express direkt via deras hemsida på nätet. Dock så finns det en del gemensamma nämnare för alla korten, en bas som de alla står på. Något att nämna är att alla kan bli medlemmar och på så sätt få ta del av vissa förmåner, samt det avtal om säkerhet och sekretess som alla korten är bundna av. Det sistnämnda är troligtvis det viktigaste, oavsett vilket kort som man tecknar. Det är något som man bör ha i åtanke när man tecknar ett betalkort.

American Express Business Gold Card

För företaget

Som företag så har man oftast rätt specifika önskningar när det kommer till betalkort. American Express har tagit fram sitt Business Gold Card för detta ändamål. Dels så kan den som är företagare använda detta kortet men om man vill så kan även de anställda göra det i form av extrakort. Dessa extrakort kostar ingenting att lägga till. Till skillnad från andra kort så har Business Gold Card inte heller någon fast kreditgräns, allting kan betalas med kortet.

Bra överblick

I och med att alla köp som görs registreras på faktura så får man en stark överblick över vart företagets pengar tar vägen. I och med det så kan man sedan bestämma vart det ska gå åt mer respektive mindre pengar.

Vid resor

Man får även tillgång till Business Travel Online, vilket är Sveriges största resebyrå för företaget på nätet. Man får bonus på alla pengar som man använder, både utomlands och hemma.

American Express Gold Card

När man reser mycket

Om man själv och ens familj reser mycket så kan ett American Express Gold Card vara något att överväga. Det är anpassat just för dem som reser mycket. Dels så ger det en reseförsäkring när man köper resan med kortet, på så sätt kan man snabbt få ersättning om något skulle hända under resans gång. Man har även möjlighet till billigare boende, extra bra priser på restauranger, dubbla poäng på flygresor och mycket annat.

Medicinsk försäkring

Det ingår även en medicinsk försäkring i kortet på upp till 1 miljon kr. Läkarvård utomlands kan ibland vara dyr, men risken att man får betala själv tas bort i och med den här försäkringen. Skulle man behöva ytterligare hjälp så finns det servicekontor över hela världen som man kan vända sig till.

Att tänka på

Något som man bör tänka på om man ska teckna ett Gold Card är att man måste ha en årsinkomst på minimum 350,000:- . Om man har detta så finns det ingenting som står i vägen för att man ska kunna teckna ett. För en som reser mycket är detta ett bra val.

American Express Green Card

Om man inte sticker ut alltför mycket ur mängden utan har rätt vardagliga vanor så kan ett American Express Green Card vara att föredra. Dels så får man den trygga delen, man kan välja om man vill betala hela månadsbeloppet på en gång eller delbetala, men man får även en bra reseförsäkring när man reser med familjen. Som de andra korten från American Express så får man även poäng på det som man köper.

Ingen ränta

Om det som man köper betalas i tid så tillkommer ingen ränta. Detta är något som kan bli uppskattat, eftersom många banker har en tendens att ta lägga på ränta oavsett om beloppet är betalt i tid eller inte. På så sätt kan man komma att spara en hel del. Man kan även ansöka om att få hantera sitt konto on-line, på så sätt kan man få en bra överblick över vart pengarna tar vägen. Vilket gör det enklare att skapa en fungerande ekonomi inom familjen.

American Express Platinum Card

VIP dygnet runt

Det finns de som har rejält specifika önskningar på sitt betalkort, och som vill få tillgång till förmåner som inte alla har tillgång till. American Express Platinum Card erbjuder detta. Med detta kort så får man inte bara en reseförsäkring som med de andra korten, man får tillgång till flygplatslounger över hela världen. Man får inte bara chansen att gå på en bra konsert, man får tillgång till de bästa biljetterna. Man blir behandlad som VIP dygnet runt.

Allt ordnat

Detta organiseras genom Platinum Card Lifestyle, de sköter alla önskemål från kortinnehavaren. Om man vill teckna ett sådant här kort så ska man ha i åtanke att årsavgiften är på 5000:- . För många är detta dock ingen stor summa i jämförelse för det som erbjuds för pengarna. Man får även tillgång till telefonservice dygnet runt. Mer ingår dock med detta kort som är exklusivare än alla de andra.